Blije bloemen

Op Ferm kweken we blije bloemen. Dat zijn bloemen die lokaal en op een duurzame manier worden geteeld.

Onze bloemen zijn onbespoten en behouden hun wilde, natuurlijke karakter en schoonheid.

Plukken kan vanaf april

Doorheen het jaar vind je bij Ferm een grote variëteit aan sierlijke en eetbare bloemen. Op het veld krijg je meer info over de bloemen en hoe je ze kan gebruiken. Bovendien kan je heerlijk tot rust komen tussen de fleurige weelde en de uitgestrekte velden.
In het voorjaar is het aanbod beperkt tot tulpen en narcissen, maar vanaf mei komen er steeds meer verschillende soorten in bloei, korenbloemen, leeuwenbekken, zinnia’s, zonnebloemen, dahlia’s en nog veel meer moois. Wanneer de eerste tulpen klaar zijn om te plukken, hangt af van de weergoden. We kondigen het hier aan en op facebook als het zover is!
Je betaalt op het veld voor de bloemen die je plukt, we rekenen € 0.7 per stengel, voor grotere bloemen € 0,9. Je kan op eigen houtje komen plukken van zonsopgang tot zonsondergang. Uitleg, materiaal en kassa zijn voorzien op het veld. Voorzie cash en wat klein geld, zo kan je gemakkelijk passen.

Plukplezier cadeau doen? Bestel alvast een cadeaubon via mail, kies zelf het bedrag vanaf € 20.

Feesten

Wil je graag natuurlijke, lokale bloemen voor je trouwfeest, lentefeest, personeelsfeest of voor een andere bijzondere gelegenheid? Wij kunnen ervoor zorgen. De bloemen kunnen reeds geschikt of in bulk worden aangeleverd.

Stuur ons een mailtje voor meer info.

Workshops

Wil je meer weten over eetbare bloemen en kruiden? Kom dan een van onze workshops volgen!

De workshops van 2020 gaan telkens door op zaterdag van 10 tot 13u: 20/6, 25/7, 22/8, 12/9, 10/10.
Tijdens een rondleiding op het veld krijg je informatie over eetbare bloemen en kruiden. Daarna kan je je eigen (eetbare) bloemen plukken om ze met handige tips en tricks in een boeket te schikken. We voorzien verse kruidenthee en maken een kruidige salade met eetbare bloemen, om af te ronden met een hapje. Je neemt een groot boeket mee naar huis.
Deelname: € 60, inclusief boeket, thee en middagmaal met brood en fleurige salade
Stuur een mailtje om in te schrijven, of om een workshop cadeaubon te bestellen!